Annons
Annons

1550688.jpg

Nyhet

Kryssningsjätte bygger egen paradisö i Karibien

Den bahamanska ön Ocean Cay var länge ett trist industriområde. Det var innan den köptes av det internationella rederiet MSC Cruises som planerar att göra om den till en lyxig privat anhalt för sina passagerare.

Text: Johanna Jackson • 2018-11-12 Uppdaterad 2021-06-23

I början av november planterades de första träden på ön som, om allt går enligt plan, tar emot sina första gäster i slutet av 2019. När allt är klart kommer hela 75 000 inhemska buskar och växter att ha planterats på ön och över en halv miljon ton sand och jord har flyttats till ön för att forma om den. Samtidigt har över 500 ton med industriavfall rensats bort kring området.  

Här kommer det finnas barer, restauranger, åtta stränder, en lagun och en fyr som är tänkt att fungera som en samlingsplats och bas för underhållning. I arbetet med Ocean Cay har kryssningsföretaget tagit hjälp av marina experter och förhoppningen är att havsmiljöerna som omger ön ska återhämta sig och att vattnet utanför återigen ska sprudla med liv. Förutom att återskapa havsbottnen med miljövänliga strukturer planerar man även att sätta upp ett marint laboratorium på ön. Enligt ett pressmeddelande har man redan kunnat se positiva förändringar. 

– Vi ser redan att det marina livet som vanligtvis är så utbrett i detta område börjar återhämta sig. Vi ser ett överflöd av hummer, trumpetsnäckor, stingrockor och andra fiskar och när vi avslutar arbetet kommer vattnet runt ön återigen sjuda av liv och nya koraller, säger Pierfrancesco Vago, styrelseordförande för MSC Cruises. 

Video: Besök på världens femte största kryssningsfartyg

Aruba – Karibiens skönaste stränder


Text: Johanna Jackson • 2018-11-12
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen