Annons
Annons
Noma i Köpenhamn

Ägarren och kocken René Redzepi stänger legendariska Noma i Köpenhamn. Foto: Ditte Isager

Nyhet

Legendariska restaurangen Noma i Köpenhamn stänger

Den danska restaurangen Noma har flera gånger utnämnts till världens bästa restaurang – senast 2021. Nästa år stänger de restaurangen för att fokusera på mat-labbet.

Text: Helle Kikerpuu • 2023-01-11 Uppdaterad 2023-01-11

Efter två decennier stänger den världsberömda och trestjärnigt belönade Michelin-restaurangen Noma för gått. Hit, till Köpenhamns foodie-nav, har krögare och matälskare vallfärdat i åratal och restaurangen har producerat en mängd kända kockar som tränat och jobbat i dess kök. I slutet av 2024 är det bye bye till Noma, men hej till Noma 3.0. Då är tanken att Noma ska fokusera på labbet och enstaka pop-up bjudningar. På hemsidan skriver man ”för att fortsätta vara noma, måste vi förändras”.

Under 2025 kommer Noma förvandlas från att huvudsakligen vara en restaurang till ett gigantiskt labb – ”ett banbrytande testkök dedikerat till arbetet med matinnovation och utveckling av nya smaker.” Tanken är att de vill fortsätta nå ut till omvärlden med nya smaker och matinnovationer – men på ett nytt sätt än idag!

Enligt Dagens Nyheter gick Noma back under 2021 trots att restaurangen fick statligt stöd, så kanske var det dags att packa ihop efter en svår pandemi och två decennier av fullkomlig framgång?

Alltså, har du gått och väntat med ett besök på Noma i Köpenhamn – vänta inte för länge utan kila iväg till Danmark och testa detta legendariska kök som satte lokala råvaror, hållbarhet och fine-dinning på kartan.

Missa inte vår stora krogguide till Köpenhamn!


Text: Helle Kikerpuu • 2023-01-11
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen