Annons
Annons
Två personer läser något på en mobil

Vi hoppas att vi kunnat guida dig rätt i år. Här är de mest lästa researtiklarna från 2021. Foto: GettyImages

Nyhet

Mest lästa researtiklarna under 2021

Vad trendade i år bland Vagabonds läsare? Vi listar årets 10 mest lästa artiklar. Inte helt underligt att resmål i Sverige sticker ut rejält.

Text: Helle Kikerpuu • 2021-12-30 Uppdaterad 2021-12-30

1. Quiz: Har du koll på Sveriges landskap?

Vi undrar fortfarande vad som driver folk mest: att testa sina kunskaper eller tävlar man gentemot familj och vänner? Hur det än ligger till har våra quiz alltid varit oerhört populära bland er läsare. I år blev detta quiz vår mest lästa webbartikel tack vare ett enormt engagemang på sociala medier. Gör det du med!

2. Sveriges bästa spa för en lyxig weekend

Inte så konstigt att denna artikel blivit populär bland er läsare. Vem vill inte unna sig lite avkoppling och lyx? Vi ger dig en hjälpande hand att hitta lugnet.

3. Tälta glamoröst – 11 glampingar i Sverige

Vill du vakna upp till fågelkvitter mitt i naturen men slippa hårda liggunderlag och trånga sovsäckar? Låt oss presentera fenomenet som blivit extra populärt nu i pandemitider: glamping – ett glamoröst sätt att campa på. Läs mer här!

En person som sitter utanför ett tält
Lyx-camping är hett hett hett. Foto: GettyImages

4. Allt du undrar om vaccinationspass

Vi samlade in era frågor om vaccinationspass via sociala medier och bad Mats Snäll svara från DIGG – Myndigheten för digital förvaltning och även den som är huvudansvarig för utvecklingen av vaccinationsintyg i Sverige. Alla var ivriga på svaren!

5. 12 restauranger i Malmö du inte får missa

Ahh… restaurangtips i sköna Malmö. Alltid populärt med god mat, schyssta vinbarer och härlig stämning. Det var visst något många var ute efter under året som gick. Och vet ni… under 2022 kommer ännu fler cityguider från bland annat Malmö och Göteborg.

6. Vingårdar i Sverige som du kan bo på

När pandemin ger oss citroner gör vi lemonad (eller vin rättare sagt). Upplev Toscana i Sverige. Antalet vingårdar i Sverige har exploderat de senaste åren, idag finns över hundra stycken. Vi listade sex av dem där du kan checka in och bo bland vinrankorna!

Ekologisk vinodling hos Ästad vingård. Foto: Kristian Sahlberg.

7. Ny färja från Nynäshamn till Tyskland – underlättar tågluffen

Ja ja ja… gör det enklare att ta tåget till Europa. Läs mer om den nya färjan!

8. Quiz: Kan du identifiera alla USA:s stater på en karta?

När det amerikanska presidentvalet närmade sig var det många som hittade till vårt USA-quiz. Undrar bara hur många som orkade svara på alla 50 frågorna? Gör quizzet!

9. Därför är Göteborg Sveriges hetaste stad just nu

Göteborg prisades av både Lonely Planet och Time som ett av årets bästa resmål. Att staden dessutom firar 400 år gör den knappast mindre aktuell. Därför listade vi 10 anledningar till en Göteborgsweekend!

10. Bergsbyn utanför Rom som säljer hus för 10 kronor

Är inte läsarna lite less på den här sortens artiklar tänkte vi, men skrev om nyheten i alla fall. Och nej, ni är visst inte trötta på Italien, särkilt inte när det kommer till riktigt schyssta kap på bostadsmarknaden i medeltida bergsbyar. Noterat!

En bergsby i Italien
Vi får visst aldrig nog av Italien – helt förståeligt. Foto: GettyImages

Text: Helle Kikerpuu • 2021-12-30
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen