Annons
Annons
Snart blir det möjligt att åka sjöflygplan mellan de grekiska öarna. Foto: Andrei Troitskiy/Getty Images

Snart blir det möjligt att åka sjöflygplan mellan de grekiska öarna. Foto: Andrei Troitskiy/Getty Images

Nyhet

Sjöflygplanen gör comeback i Grekland

För dig som planerar en öluff i Grekland i sommar kommer det att finnas fler alternativ än att färdas med båt. Ett hundratal sjöflygplan gör nämligen comeback efter elva år.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-03-12 Uppdaterad 2021-06-23

Den som inte vill båtluffa mellan de grekiska öarna i sommar kan välja att åka sjöflygplan istället. Ett hundratal plan kommer att flyga mellan Greklands olika öar, skriver Lonely Planet

Hittills är det klart att planen kommer att flyga till Korfu, Patras och Paxos, men troligtvis kommer det även vara möjligt att resa till öarna Lefkas, Ithaka, Kefalonia och Meganisi med sjöflygplanen. Det framgår på Greek Water Airports hemsida

– Projektet med sjöflygplanen ska inte bara ge skjuts åt resandet och turismen, de ska också användas för viktig transport, vård och logistiskt stöd till flera isolerade grekiska samhällen, säger Anastasios Govas, vd för Greek Water Airports, till Lonely Planet.

Mellan år 2004 till 2008 var det cirka 180 000 resenärer som reste med sjöflygplanen. Under den grekiska finanskrisen togs planen bort, men nu gör de alltså comeback efter elva års frånvaro. 

Sjöflygplanen gör comeback i Grekland
Foto: Madson Kaique Pereira De Andrades/ EyeEm/Getty Images

Greklands 10 bästa öar – hitta ön som passar dig

Världens bästa stränder 2019


Text: Linnéa Axelsson • 2019-03-12
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top