Annons
Annons
Foto: Supershe Island

Foto: Supershe Island

Nyhet

Snart öppnar semesterön där bara kvinnor är välkomna

Inom kort öppnar en ny semesteranläggning upp i den finska skärgården. Ön Supersshe Island är tänkt att vara en lyxig tillflyktsort för kvinnor som vill ta en semester från testosteron – och från män.

Text: Johanna Jackson • 2018-02-08 Uppdaterad 2021-06-23

Bakom konceptet står den amerikanska affärskvinnan Kristina Roth. Idén fick hon under en hälsosemester på ett ashram – ett sorts meditationscenter – i Kalifornien.  

– När det dök upp en söt kille plockade kvinnorna genast fram läppstiften, säger Kristina Roth till New York Post, enligt tidningen Res, som också skrivit om ön.

Snart öppnar semesterön där bara kvinnor är välkomna
Foto: Supershe Island

Anledningen till att Kristina Roth valde att öppna sin kvinnliga oas i den finska skärgården är att hon är tillsammans med en man från just Finland. Hon berättar även att hon inte har något emot män och är inte heller främmande för att öppna upp för det andra könet i framtiden.

– Jag älskar män, säger hon till New York Post.

– Hela idén med Supersshe Island är att fokusera på sig själv, inte på att få ett hormonrus, säger Kristina Roth. 

ön som förväntas öppna i juni 2018 ska kvinnor kunna slappna av, njuta av naturen och ta del i aktiviteter som matlagningsklasser, yoga och meditation, enligt Fox News. Totalt 10 stugor kommer att finnas på ön.

Läs även: 7 platser dit kvinnor inte är välkomna 


Text: Johanna Jackson • 2018-02-08
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen