Annons
Annons
Husfasader och gator på kvällen i Madrid

Fler lågpriståg gör det möjligt för fler att ta tåget i Spanien. Foto: GettyImages

Nyhet

Lågpriståg kopplar samman Madrid med spanska kusten

Nya snabbtåg, billigare resor och fler tågnyheter inom en snar framtid – Spanien första lågpriståg expanderar.

Text: Helle Kikerpuu • 2022-02-22 Uppdaterad 2022-02-22

Det kommer bli ännu lättare att resa miljövänligt och billigt i Spanien. Förra året kopplades Madrid samman med Barcelona med ett nytt snabbtåg från Ouigo, och nu kommer tågbolaget även binda samman den kustlösa huvudstaden med populära Valencia och Alicante.

Ouigo Spain är ett dotterbolag till franska, statligt ägda, SNCF och kostanden för en biljett kan vara så låg som 9 euro.

Vad ingår i priset?

Ouigos prisstruktur liknar lågprisflygbolagens med bekvämligheter som antingen tagits bort eller kan köpas mot en extra kostnad, biljetter måste köpas online minst fyra timmar i förväg och hur mycket bagage man kan ta ombord är begränsat.

Grundpriset på 9 euro inkluderar ett handbagage (t.ex. en liten ryggsäck) och ett större bagage (55x35x25 cm). Passagerare kan betala 5 euro extra för att ta med ett ännu större bagage ombord eller ytterligare 9 euro för Ouigo Plus som inkluderar ett extra stort säte (beroende på tillgänglighet), ännu ett handbagage samt underhållning ombord.

Även om Ouigo är det första lågprisbolaget för tågresor i Spanien är det inte det enda. Statliga Renfe lanserade nyligen ett dotterbolag, Avlo, med fokus på lågpriståg. Bolaget konkurrerar med enkelbiljetter från 7 euro mellan Madrid och Barcelona, och Madrid och Alicante. Dock planerar Ougio att expandera ytterligare med rutter från Madrid till Andalusien under 2023.


Text: Helle Kikerpuu • 2022-02-22
NyhetTågresor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen