Annons
Annons
Viking Grace och Amorella till havs. Foto: Niclas Nordlund/Viking Line

Viking Grace och Amorella till havs. Foto: Niclas Nordlund/Viking Line

Nyhet

Svenskar portas från kryssningar mellan Stockholm och Åbo

Viking Line slutar tills vidare sälja biljetter till svenskar på kryssningar på rutten Åbo-Stockholm. Beslutet tog efter en rekommendation från de finska myndigheterna.

Text: Helle Kikerpuu • 2020-07-08 Uppdaterad 2021-06-23

Under tisdagen rapporterade den finska tidningen Helsingin Sanomat att svenskat hädanefter inte kommer få åka på kryssning mellan Stockholm och Åbo med Viking Line. Beslutet togs efter en rekommendation som företaget fått från de finska myndigheterna för att Finland ska kunna återhämta sig från coronaviruset.

– Det gäller från i dag (tisdag). De som redan är inbokade på dessa kryssningar får åka men det är inte så många, säger Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör på Viking Line till DN och tillägger att man hoppas att coronaläget i Sverige snabbt stabiliserar sig, sÙ? att man kan återgå till normal verksamhet. 

Det är dags- och nöjeskryssningar mellan Åbo och Stockholm som påverkas av beslutet. Reguljära resor påverkas inte och svenskar som har tillstånd kan därav boka reguljära resor.

Svenskar som får resa till Finland

Reserestriktioner kvarstår gentemot resenärer från Sverige, men flertalet undantag från förbudet att resa in i Finland har införts, exempelvis tillåts inresa för personen som äger fastighet, bostad eller fritidsbostad i Finland. Dessutom får man resa in i landet om man åker i tjänsten.

Personer som anländer från Sverige till Finland uppmanas fortsatt självmant tillbringa 14 dagar i förhållanden som motsvarar karantän där onödiga närkontakter begränsas.

Kryssa till Åland

Svenskar som vill göra en kryssning den närmaste tiden kan fortsättningsvis resa till Åland med rederikoncernen, dock utan att stiga i land på Åland. Båtar går även till Visby.

Birka Cruises lägger ner sin verksamhet

Testa pladdling – låna en kajak och plocka skräp

7 favoriter på sköna Österlen


Text: Helle Kikerpuu • 2020-07-08
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen