Foto: Istock.

Foto: Istock.

Nyhet

Brittiska UD varnar: Skriv inget negativt om Dubai på sociala medier

Skriv inte negativt om Förenade Arabemiraten på sociala medier. Det är varningen som kommer från det brittiska utrikesdepartementet, rapporterar DN.

Text: Johanna Jackson • 2016-09-02

Brittiska UD har uppdaterat sina reseråd efter att ett flertal av landets medborgare straffats när de skrivit negativt på sociala medier om Förenade Arabemiraten. Råden gäller för Förenade Arabemiraten som de populära resmålen Dubai och Abu Dhabi tillhör. 

“Att publicera material (inklusive videos och fotografier) online som är kritiska mot företag eller individer, eller relaterade till incidenter i Förenade Arabemiraten, eller som förefaller att missbruka eller förlöjliga landet och dess myndigheter ska hanteras som ett brott, straffbart enligt lag i Förenade Arabemiraten. Det har förekommit att individer har hållits kvar, åtalats och/eller dömts för att ha publicerat sådant material” står det på brittiska UD:s hemsida enligt Dagens Nyheter. 

Dubai har blivit ett allt mer populärare resmål bland svenskar under de senaste åren. Enligt statistik från resebyrån Ticket ökade Dubai med 47 procent för vintern 2015 jämfört med 2014.

Svenska UD har inga uppgifter på några svenskar som blivit straffade för vad de publicerat på sociala medier. Man uppmanar dock resenärer att följa lokala seder, lagar och bruk. 

Krönika: Inatt jag drömde … att jag kunde resa till playorna i Syrien

Därför ska du inte åka till Dubai: Vagabonds chefredaktör listar resmålen du INTE ska besöka

Att tänka på när du besöker en diktatur


Text: Johanna Jackson • 2016-09-02
NyhetDubai

Scroll to Top