Annons
Annons
Annons
Tyska turistbyrån

Tyska turistbyrån

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Tyska turistbyrån
Partner

5 vackra sandstränder i norra Tyskland

Du måste inte åka långt för att njuta av kilometerlånga stränder, mysiga stadskärnor och god mat. Mycket kan du hitta tvärsöver Östersjön söderut i den tyska delstaten Mecklenburg Vorpommen.

Text: Tyska turistbyrån • 2018-03-23 Uppdaterad 2021-06-23

Mecklenburg-Vorpommern i Nordtyskland ligger inte långt borta. Det tar bara ett par timmar med färjan från södra Sverige till Rügen eller Rostock.

Mitt emellan metropolerna Berlin och Hamburg ligger ett lockande landskap som i århundraden har trollbundit besökare från jordens alla hörn. Fina sandstränder och vita kritklippor, exklusiva badorter och mysiga fiskebyar, tegelkyrkor höga som himlen och slott som tagna ur sagan bjuder in till upplevelserika upptäcktsfärder – till fots, med cykel eller båt.

 

5 vackra sandstränder i norra Tyskland
Missa inte att besöka fyrtornet Dornbusch på öns norra del.

Hiddensee
Ön Hiddensee ligger väster om Rügen och har en naturlig skönhet, som på ett magiskt sätt lockar till sig sina besökare. Hit kommer du endast med färja utan bil och är ett perfekt dagsresmål eller lugn-och-ro-semester för den som älskar sol, bad och strand. Här finns en 13 kilometer lång sandstrand och en tur upp i fyrtornet Dornbusch på öns norra del är ett måste. Härifrån har man en fantastisk utsikt över Hiddensee och delar av Rügen, vid klart väder ända till Stralsund. De fyra orterna Grieben, Kloster, Neuendorf och Vitte har alla sin egen karaktär och erbjuder semestermöjligheter från “enkelt” till “lyxbetonat”. På Hiddensee tar du dig enklast runt till fots eller med cykel. Cykel är ett bra färdmedel över hela Mecklenburg Vorpommen, sju cykelvägar och otaliga guidade turer tar cyklister kors och tvärs över hela den nordeuropeiska delstaten. Läs mer om att cykla i Mecklenburg Vorpommen här.

5 vackra sandstränder i norra Tyskland
Usedom kan skryta med ett genomsnitt på 2000 soltimmar under sommaren.

Usedom
Usedom är Tysklands näst största ö och dessutom en varm och härlig sådan. Hit lockas turister och lokalbefolkning med osedvanligt många soltimmar tack vare sitt nordöstläge, Usedom kan skryta med ett genomsnitt på 2000 soltimmar under sommarperioden.

Usedoms sandstrand är 42 kilometer lång och upp till 60 meter bred. Mecklenburg-Vorpommern har förutom sin imponerande natur även ett brett kulinariskt utbud med bland annat regionala fiskspecialiteter. Färskfångad fisk avnjuter man färskrökt direkt i hamnen eller i någon av öns otaliga fiskrestauranger. Läs mer om Usedom här.

5 vackra sandstränder i norra Tyskland
Warnemünde i Rostock bjuder på de mesta man kan önska.

Warnemünde
Warnemünde är en stadsdel i norra Rostock vid floden Warnows mynning, som gett orten dess namn, vid Östersjön. Warnemündes etthundrafemtio meter breda sandstrand är den längsta på den tyska Östersjökusten och ett paradis för den som längtar efter saltstänkta bad. Rostock är Mecklenburg-Vorpommerns största stad och känd för att vara en stad med både själ och personlighet. Med sina typiska, djupröda tegelstensbyggnader från hansatiden kan du hitta alltifrån bra shopping, till mysiga uteserveringar och vacker arkitektur. När du besöker Rostock och många andra orter i närheten för den delen får du inte missa ölet. Under hansatiden bryggdes det öl i nästan varje hem i Rostock, Wismar, Stralsund och Greifswald. Och än idag brygger lokala och internationellt prisbelönta bryggerier som exempelvis Störtebeker Braumanufaktur öl som är populära långt utanför regiongränserna. Här kan du läsa mer om mat och dryck i Mecklenburg Vorpommen.

5 vackra sandstränder i norra Tyskland
Västra stranden på halvön Fischland-Darß-Zingst är 13 kilometer lång.

Darßer Weststrand
Västra stranden på halvön Fischland-Darß-Zingst räknas med 13 kilometer till de 20 mest betydande stränderna i världen. Den visar upp en nästan orörd natur, vacker och sällsamt egenartad. Halvön Fischland-Darß-Zingst – den smala landtungan mellan Östersjön och den innanför liggande kustsjön (lagunen), som på tyska kallas en Bodden, är en kronjuvel i naturen och är en del av nationalparken “Vorpommersche Boddenlandschaft”. Ù�r du inte badtokig kan du ändå boka in en resa hit under vår eller höst, då tusentals tranor, änder, gäss, måsar och svanar passerar över området.

Kühlungsborn
Är en badort i norra Tyskland, och ligger vid Mecklenburgbukten vid Östersjön, 25 kilometer nordväst om Rostock.
Staden är känd för sin långa strandpromenad och många badhotell. Kühlungsborn är en av Tysklands äldsta badorter, grundad som badort på 1860-talet. Sommartid är staden en populÙ�r destination för badgäster och cykelturister.
Sugen på att reda söderut när det inte är badsäsong kan du pricka in gourmetdagarna som ett event mellan 2 november och 8 december i Kühlungsborn-regionen. Då bjuder Mecklenburgs kockar på fest.

Tävla och vinn en övernattning för 2 samt färjebiljetter med Stena Line T/R Trelleborg-Rostock till Östersjöpärlan Kühlungsborn

Klicka in på Tyska turistbyrån och tävla om en övernattning i Kühlungsborn samt överfart med Stena Line för två med bil T/R från Trelleborg till Rostock (första pris). Som andra pris kan du vinna en helgvistelse (fredag-söndag) på vandrarhemmet Prora på den tyska ön Rügen för två vuxna och max fyra barn. Prora är Rügens “Koloss” – en 4,5 km lång byggnad som byggdes under Nazityskland som idag är omgjord till världens längsta vandrarhem. 

TÄVLA HÄR!

5 vackra sandstränder i norra Tyskland

Text: Tyska turistbyrån • 2018-03-23
PartnerFantastiska Tyskland

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top