Annons
Annons
Foto: Jacob Lund - stock.adobe.com

Foto: Jacob Lund - stock.adobe.com

Restips

10 roliga träningsresor – från surfing till swimrun

Från cykelresor i dramatiska landskap i Montenegro till surfingresor för hela familjen i Afrika. Här är tio roliga förslag som passar alla, från soffpotatisar till muskelknuttar och promenadglada pensionärer.

Text: Johanna Jackson • 2018-04-04 Uppdaterad 2021-07-21

1. Surfingsemester med familjen

Ta med dig barnen till Marocko för en aktiv och lekfylld resa som passar både små och stora barn. Träna på att bemästra vågorna, slappa vid stranden, gör yoga eller ta en ridtur på arabhästar. Resorna passar alla simkunniga över 5 år och arrangeras på ett svenskägt surfcamp söder om Casablanca. Avresor vid varje skollov.

• Pris circa: 7 500 kr för vuxna, 6 200 kr för barn. Resan dit är inte inkluderad. goactivetravel.se/traningsresor

2. Latinska rytmer och dans på Kuba 

Följ med Rosa Bussarna på ett rytmiskt äventyr till ett av salsans hemländer. Strosa omkring i Havanna, bo hos lokalbefolkningen på typiska Casa Particulares och dansa till gryningen på stans bästa nattklubbar. Förutom dagliga danslektioner och ett besök i den världsarvsklassade staden Trinidad finns möjlighet till hästridning, romprovning och besök på en lokal tobaksfabrik. Resorna är 15 dagar med avresa i oktober.

• Pris: 24 900 kr. rosabussarna.com

10 roliga träningsresor – från surfing till swimrun

3. Träningsresa på liveaboard-båt

Apollo erbjuder flera aktiva resor med boende ombord på båt i både Kroatien och Maldiverna. Förutom att man alltid har nära till vattnet är fördelen att du dagligen får se nya platser. I maj går en resa med Emma Igelström och Jonas Colting till Kroatien. Och i november har Apollo resor till Maldiverna med en simtränare. Förutom sim- och löparresor finns resor med fokus på yoga och surfing. 

• Pris från 15 998 kr med helpension och plats i hytt. apollo.se/liveaboard , läs även vårt reportage från Maldiverna: Puls i paradiset

10 roliga träningsresor – från surfing till swimrun
Foto: Istock

4. Resor för aktiva seniorer

Är du över 60 år men har fullt med spring i benen? Springtime anordnar träningsresor för äldre på en rad olika välbeprövade turistdestinationer som Portugal, Kreta och Mallorca. Förutom att träna rörlighet, smidighet och styrka finns även tid att njuta av varmare väder och god mat. Uppläggen ser olika ut beroende på destination, men stor vikt läggs på det sociala, enligt arrangören. 

• Pris från 13 950 kr. springtime.se

10 roliga träningsresor – från surfing till swimrun
Foto: Istock

5. Träna inför en svensk klassiker 

Ving har tagit fram en ny hotellcertifiering: klassikerhotell. Alltså boenden där du inte bara kan njuta av poolhäng utan även träna i de fyra genrerna i en svensk klassiker: cykling, simning, skidåkning och löpning. Än så länge erbjuds tre hotell, två på Mallorca och ett på Cypern. 

• Pris från 7 050 kr. ving.se 

6. Bli fit på Fiji 

Njut av yogasessioner direkt på stranden, höj pulsen med joggingturer och vandra bland vulkaner. Lär dig skaka på höfterna med traditionell dans och snorkla bland korallrev i Stilla havet. Kilroy erbjuder veckolånga resor till den tropiska övärlden tillsammans med företaget Fiji Life Fitness. Du bor antingen i sovsal eller dubbelrum. Klasserna hålls på engelska.

• Pris 7 015 kr exklusive flyg. travels.kilroy.se

10 roliga träningsresor – från surfing till swimrun
Vandring på Dravuni. Foto: Istock

7. Crossfit med allt inkluderat på solkusten

Här är en resa för alla riktigt inbitna styrke-träningsfantaster. Under en vecka drillas du av gladiatorn och Instagramprofilen Peter Blaha med flera, lyssnar på föreläsningar och njuter av solen. Och när man tränar riktigt hårt blir man ju också oftast riktigt hungrig. Som tur är går resan till ett av Marbellas många allt-inkluderat-anläggningar. Till och med kosttillskott ingår i priset. Avresor i maj och oktober.

• Pris från 20 000 kr. profitnesscamps.se 

10 roliga träningsresor – från surfing till swimrun
Foto: Istock

8. Surfläger i Biarritz 

Baskisk matkultur, atlantvågor och fransk sekel-skiftesflärd. Den charmiga franska kuststaden Biarritz bjuder inte bara på en air av glamour och mysiga restauranger, utan har även några av Europas skönaste vågor. Under en veckas surfcamp hinner du både bättra på brännan, utforska regionen samt öva på att surfa.

• Kurser på flera nivåer från 5 990 kr, flyg exkluderat. surfakademin.se

10 roliga träningsresor – från surfing till swimrun
Den långsträckta surfstranden Cote des Basques . Foto: Istock

9. Drömresa i USA med löpskor

Paradisstränder, storstäder och så många löpturer du har kraft och ork till. Och, som kronan på verket, ett maratonlopp på den bildsköna ön Oahu i ögruppen Hawaii. Ifjol anordnade Springtime en löparresa till USA som gick via Los Angeles till Maui, Ohahu och San Francisco. I december i år är det dags för en uppföljare. Programmet fokuserar på löpning, men det kommer även finnas möjlighet att testa golf och ägna sig åt shopping och sightseeing. 

• Pris ca 40 000 kr. springtime.se

10 roliga träningsresor – från surfing till swimrun
Foto: Istock

10. Medelhavet från cykelsadeln 

Frossa i ostar, korv och gott vin. Plaska runt i Medelhavet och ät picknick i örtdoftande olivlundar. Sedan hoppar du upp på sadeln och trampar dig genom kuperade landskap, förbi pittoreska byar och slående vackra vyer. Temaresor anordnar resor till bland annat Sardinien och Dolomiterna. 

En annan arrangör med cykelresor är Prima Travel som nyligen började erbjuda resor med elcykel till bland annat Montenegro och italienska Ligurien. 

• Pris från 15  950 kr. Temaresor.se och Primatravel.com, läs även: Italien – cykelresa genom Apulien

10 roliga träningsresor – från surfing till swimrun
Foto: Istock

Världens bästa vandringar – 15 enastående leder att vandra innan du dör

Sportig semester – roliga aktiviteter i Thailand

5 bästa cykelturerna – se världen från sadeln


Text: Johanna Jackson • 2018-04-04
RestipsAktiv semesterListorResa med barn

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen