Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Restips

8 misstag du ska undvika när du flyger

När man ska ut och flyga är det bra att veta vad man ska undvika – för att få en så smärtfri och härlig resa som möjligt. Här är några av de bästa tipsen fÙ�r en riktig lyckad flygresa.

Text: Victoria Petersson • 2017-04-24 Uppdaterad 2021-06-23

Det är tidningen Forbes som har frågat flera flitiga resenärer vad de har lärt sig genom åren, och vad de numera alltid försöker undvika. Här är deras bästa tips: 

1. Att inte boka en bestämd sittplats när du bokar din biljett

Bokar du inte en speciell plats på planet, så finns risken att du hamnar på en plats du helst skulle vilja slippa. Vad sägs om en gångplats precis vid toaletterna? Kanske inte så lockande under en längre flygtur.

2. Att klä sig allt för avslappnat

Det är skönt att flyga i mjuksibyxor och flip-flops. Men tänk på att bagaget faktiskt kan försvinna, och tänk på vad du ska göra på resan. Det är inte så kul att tvingas checka in på konferensen tillsammans med kollegorna, iklädd mjukiskläder. 

3. Ta på sig alldeles för snygga, och sjukt obekväma, skor

Det kan vara en lång gång mellan terminalerna på flygplatserna. Det sista du behöver då är ett par obekväma skor som gör att du måste krypa mellan terminalerna. 

4. Inte ha koll på vad fördelarna/nackdelarna är med fönster eller gång-plats

Vill du sitta ostört och kunna somna utan att bli störd av att någon vill klättra över dig – boka fönsterplats. Men vill du kunna röra på dig och vet att du ofta behöver gå på toaletten, då är det nog bäst att välja en gångplats.

8 misstag du ska undvika när du flyger
Tänk på att ta med dig lite snacks, om du inte gillar flygplansmaten. Foto: Istock.

5. Gå på planet hungrig – och förvänta dig god mat

Det finns restauranger på flygplatsen av en anledning. Det är inte roligt att hamna på en 10-timmarsflight, och vara hungrig hela resan. Ibland blir det inte mer mat än en liten smörgås, eller någon mat du absolut inte äter. Ät i förebyggande syfte helt enkelt. 

6. Inte packa ner ett extra ombyte i handbagaget

Detta är kanske en självklarhet för de som blivit av med sitt bagage. Om väskan skulle försvinna kommer du tacka dig själv för att du packade ner ett extra ombyte. 

7. Glömma bort hur långt bort flygplatsen ligger från ditt hotell

Planera inte in något direkt när du har landat, om du inte har koll på hur lång tid det tar att ta sig från flygplatsen in till hotellet. Gör en beräkning, och lägg sedan på lite tid. 

Vi på redaktionen tog oss friheten att addera vårt bästa tips:

8. Att inte ha tillräckligt bra underhållning med sig

Visst finns det för det mesta gott om filmer på många flyg men när man reser i mindre plan eller vill vila ögonen från det konstgjorda ljuset kan det vara skönt att ha alternativ. En bra bok och en telefon full med musik och poddar kan därför vara bra att ha med sig. 

Världens bästa flygplatser för 2017 korade

Djurrättsorganisationen: Här är världens 10 grymmaste turistattraktioner

24 timmar i San Sebastián – strandhäng och gourmetmat


Text: Victoria Petersson • 2017-04-24
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top