Annons
Annons

Missa inte Vagabonds tågevent 1 december

Succén är tillbaka! För femte året i rad arrangerar Vagabond tillsammans med våra samarbetspartners en temadag om tågresor på Stockholm Centralstation.

Kom förbi och låt dig inspireras till nya äventyr! Hela dagen kommer Vagabonds redaktion finnas på plats för att snacka resor och svara på dina frågor. Du kan även delta i tävlingar och få smarta tips från våra samarbetspartners Snälltåget, SJ, Europarunt, Vy, Tyska Turistbyrån och Schweiz Turistbyrå.

I samband med eventet släpper Vagabond ett nytt nummer med extra mycket fokus på tågresor i Europa. Numret delas ut gratis på plats – först till kvarn! Vi kommer även att sända live på Instagram @vagabondmagasin

Det finns ett stort intresse för att tågluffa bland svenskar och med nya direktlinjer från Sverige till Tyskland har det blivit enklare än på länge att ta sig ut på kontinenten med tåg. Det är också ett av de mest miljövänliga sätten att resa. Trots det är det många som avstår från att ta tåget, delvis på grund av att det uppfattas som krångligt och dyrt.

Med tågresedagen på Centralstationen vill Vagabond inspirera fler att resa med tåg, både i Sverige och utomlands.

– Vi vill visa att det inte behöver vara svårt att resa med tåg. Förutom att det är klimatsmart är det också ett väldigt trevligt sätt att resa, där man kan använda tiden ombord till att umgås, koppla av eller jobba ostört. Det långsamma alternativet kan i slutändan vara det mest bekväma, menar Fredrik Brändström, chefredaktör på resemagasinet Vagabond.

Skriv in 1 december i din kalender redan nu! Evenemanget på Stockholms Centralstation pågår mellan klockan 08.00 och 18.00.

Hoppas vi ses där!

Detta händer också under dagen:

Till Berlin, Österrike och fjällen med Snälltåget

Snälltåget kör varje dag hela året till Malmö och under stora delar av året till Åre, Vemdalen, Hamburg och Berlin. Vi har även ett nattåg som under vintern tar dig hela vägen till Österrike! Kom förbi och prata tågresor och vad du kan uppleva på våra destinationer under dagen!

Kom och tävla om resor med SJ EuroNight 

Du har väl inte missat att vi kör SJ EuroNight till Hamburg och Berlin året runt? Vi berättar gärna mer, tipsar om högt och lågt kring din resa och bjuder på massor med inspiration. Passa även på att tävla om resor och andra finfina priser. Välkommen!

Fjälldrömmar med Vy 

Nattåget Norrland tar dig bekvämt och klimatsmart till fjällen eller andra spännande destinationer mellan Stockholm och Narvik. Besök vår monter för restips, inspiration och var med och tävla om upplevelser längs med rälsen. Med Nattåget Norrland är äventyret bara en dröm bort.

Upptäck Schweiz med tåg

Färdas runt glaciärer, över bergspass, längs gnistrande sjöar och till historiska städer. Tack vare ett imponerande tågnät tar man sig smidigt runt i hela Schweiz – från centrala knutpunkter till små byar. Oavsett vilken sträcka du åker garanteras en oförglömlig resa!

Vinn två interrailkort till årets skidresa

Åk på Winterrail och få tillgång till snudd på alla skidparadis i Alperna. Inspireras av äventyraren Vilda Forsén som finns på plats kl 14–18 och delar med sig av sina bästa tips. Våra reseexperter står i montern hela dagen och svarar på frågor. Välkommen!

Så reser du med tåg i Tyskland

Vackra städer och bedårande vyer till bra pris! Under dagen avslöjar vi varför Hamburg är mer än en tågbytesstation. Hur du kan nyttja fördelarna med 49 euro-biljetten och varför du ska hålla utkik efter Tyska Turistbyråns välfyllda digitala julkalender. Välkommen förbi oss!

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen