Annons
Annons

Ökningen av resebokningar har ökat mest till USA. Foto: GettyImages

Nyhet

Efter slopad reseavrådan – stort intresse för att boka resa

Det är Tickets egna statistik som bland annat visar på en fördubbling av resebokningar inom Europa. Suget efter att resa är stort nu när UD lyft reseavrådan.

Text: • 2021-09-27 Uppdaterad 2021-09-27

Redan innan UD lyfte avrådan var ressuget stort. Många svenskar hade redan innan bokat en resa till solen i höst – trots en ökad smittspridning av coronaviruset. Det kunde Aftonbladet rapportera om den 2:a september. För både Apollo, Ving och Tui hade försäljningen av resor fördubblats på bara några veckor inför höstlovet. Nu ser Ving att bokningarna ökat ytterligare.

– Sökningarna på våra hemsidor ökade nästan omedelbart efter beskedet från UD att de lyfter reseavrådan, och bokningarna till länder utanför Europa har mer än fördubblats de senaste dagarna, säger Michael Kapil, marknadschef på resebyrån Ticket.

Det är fortfarande många länder som har stängda gränser eller krav på karantän eller Covid-19-testning för inresande, så trots att UD lyft avrådan är det ett begränsat antal resmål som är aktuella för svenska turister.

– Kanarieöarna är som vanligt den mest populära vinterdestinationen, men därefter är topplistan inte sig lik eftersom kunderna anpassat sina semesterplaner efter resmålens inresebegränsningar. Bangkok som vanligtvis är en vinterfavorit lyser till exempel med sin frånvaro eftersom de har krav på 14 dagars karantän, medan Phuket som har ett undantag från karantänkravet fortfarande är populärt, säger Michael Kapil.

USA ökar mest

Allra störst är dock ökningen av bokningar till USA, som dagarna innan UD:s besked meddelade att de i november kommer öppna gränserna för vaccinerade turister.

I 18 månader har endast amerikanska medborgare och deras närmaste familjemedlemmar samt personer med arbetstillstånd och de med nationella intressen fått resa till USA om de varit i Storbritannien eller Europa de senaste 14 dagarna.

Sugen på USA?

Läs mer: Chicagoexpressen – med tåg från New York till Chicago

Läs mer: Trendspaning i Los Angeles ”hipster-triangel”

Läs mer: Så dricksar du på hotell i USA


Text: • 2021-09-27
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen