Annons
Annons

Skandinavien hamnar i topp när världens lyckligaste länder koras. Foto: Getty Images

Nyhet

Finland är världens lyckligaste land – igen!

Vad är egentligen hemligheten bakom finländarnas lycka? Nu kan du ansöka om att åka på en lyckoexpedition till världens lyckligaste land – Finland!

Text: Karin Wimark • 2024-03-21 Uppdaterad 2024-03-21

År efter år har Finland korats till det lyckligaste landet i världen och i år är det sjunde året i rad som Finland toppar listan i FN:s rapport World Happiness Report som släpptes 20 mars. Vad är då knepet bakom landets vinnande koncept av lyckliga människor? Jo, det kan den som reser till Helsingfors i sommar ta reda på i landets “Helsinki Happiness Hacks” – en slags crash course om hemligheten bakom finländarnas lycka.

– Det finns ett gammalt finskt ordspråk som betyder ungefär ‘den som har lycka bör gömma den’. Efter att ha blivit utsedda till världens lyckligaste land varje år sedan 2018 har vi beslutat att uppdatera det gamla uttrycket och göra det till vårt moderna motto: ‘den som har lycka bör dela med sig av den.’ Vi är därför väldigt glada över att återigen bjuda in människor från hela världen för att lära dem mer om våra finska knep till lycka, säger Heli Jimenez, Senior Director, International Marketing på Business Finland.

För sjunde året i rad koras Finlans till världens lyckligaste land. Foto: Visit Finland

Lyckokurserna fortskrider

Förra året kunde folk från hela världen tävla om att gå en Masterclass i lycka och över 150 000 människor ansökte om att delta. I år tar man konceptet vidare och välkomnar nya lyckosökare till kursen Helsinki Happiness Hacks – en slags lyckoexpedition i huvudstaden Helsingfors. Under fem dagar kommer de utvalda deltagarna få ta del utav utvalda upplevelser, lyckoknep och möta lokalbor som hjälper dig att finna din “inre Helsingforsare och styra din lycka – på finskt vis”.

I sommar har du chansen att resa till Finland och lära dig av de bästa. Foto: Visit Finland
Fyra grundläggande element sägs vara hemligheten bakom det lyckliga folket. Foto: Jussi Hellsten

Hemligheten bakom lyckan

Finländarna tror att lyckan bottnar i fyra grundläggande element: en nära koppling till naturen, en jordnära livsstil, en matkultur som utgår från ingredienser direkt från naturen och en hållbar inställning till livet.

De tio lyckligaste länderna 2024:

  1. Finland
  2. Danmark
  3. Island
  4. Sverige
  5. Israel
  6. Nederländerna
  7. Norge
  8. Luxemburg
  9. Schweiz
  10. Australien

Här kan du läsa mer om ansökningen som sker i två steg – och få chansen att besöka Helsingfors i juni i år för att ta del utav invånarnas lycka på en gedigen lyckokurs.

Läs också:

Klart: Här är Europas 10 vänligaste städer

Michelinkocken bjuder in till middag – i stratosfären


Text: Karin Wimark • 2024-03-21
FinlandNyhetRestipsListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top