Annons
Annons
För första gången någonsin gör Vagabond ett specialnummer om länderna kring Medelhavet. Foto: GettyImages

För första gången någonsin gör Vagabond ett specialnummer om länderna kring Medelhavet. Foto: GettyImages

Nyhet

Ny specialtidning: Drömmen om Medelhavet är evig

"Vår längtan till Medelhavet lär inte falna i första taget", skriver Vagabonds chefredaktör Fredrik Brändström i sin ledare i den nya specialtidningen om Medelhavet.

Text: Fredrik Brändström • 2020-04-08 Uppdaterad 2021-09-15

Utdrag: Ledare från specialtidningen Medelhavet

”Det är något visst med Medelhavet. Något med ljuset, dofterna och atmosfären som inte går att hitta någon annanstans. Själv minns jag definitivt första gången jag mötte Medelhavet, på en charterresa till Kreta i mitten av 1980-talet. 

Bara bussresan från flygplatsen till den lilla badorten var en upplevelse. Satt med stora ögon och stirrade ut genom fönstret medan chauffören tog hårnålskurva efter hårnålskurva med ett obekymrat tutande. Vita stenhus, åsnor, olivträd och palmer swischade förbi utanför. Och till vänster bredde det stora glittrande, oändliga havet ut sig, fyllt av löften.

Säkert har tusentals andra svenskar liknande minnen. För oss som bor uppe i den mörka Norden representerar Sydeuropa inte bara sol, värme och bad, utan även drömmen om det goda livet. Här kan man sannerligen konsten att njuta! Vi pausar våra lutheranskt präglade rutiner för en stund och omfamnar den kontinentala livsstilen. Unnar oss ett glas vin till lunchen och sover siesta på eftermiddagen. Åtminstone så länge semestern varar.

För första gången någonsin gör Vagabond ett specialnummer om länderna kring Medelhavet. Vi ger dig våra insidertips till Barcelonas bästa tapasbarer, berättar om ställena du inte får missa på klassiska semesteröar som Kreta och Malta och åker på en seglats i övärlden mellan Korsika och Sardinien. 

I skrivande stund har coronaviruset satt stopp för allas våra resplaner. Just nu ligger – med rätta – allt fokus på att minska spridningen av viruset. Men även om du inte kan resa just nu hoppas vi att denna tidning kan inspirera inför framtida äventyr!

Länderna kring Medelhavet är beroende av turismen och effekten av de uteblivna gästerna kommer att bli kännbar. Alla drabbas – från hotellstädare till restaurangägare och båtuthyrare. 

När det väl har lugnat ner sig kan du räkna med att vi besökare kommer att vara mer efterlängtade än någonsin. Hur läget ser ut när denna tidning kommer ut i butik är svårt att sia om. Men en sak är i alla fall säker: Drömmen om Medelhavet är evig och vår längtan dit lär inte falna i första taget. 

Trevlig läsning!”

Köp tidningen i butik eller beställ hem med fri leverens från Pressbyrån!

Eller vill du få hem reseinspiration direkt i brevlådan? Passa på att bli prenumerant! 

Ny specialtidning: Drömmen om Medelhavet är evig
Beställ hem med gratis leverans från Pressbyrån. Foto: GettyImages

Cooköarna – drömmen om Söderhavets paradisöar

Venedig skjuter upp turistavgift till 2021


Text: Fredrik Brändström • 2020-04-08
NyhetMedelhavet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen