Annons
Annons
London brukar vara ett av svenskarnas favoritresmål på hösten! Foto: GettyImages

London brukar vara ett av svenskarnas favoritresmål på hösten! Foto: GettyImages

Nyhet

Fritt fram för resor till Storbritannien

UD har beslutat att häva avrådan från icke-nödvändiga resor till Storbritannien. Beslutet träder i kraft omedelbart och svenskar omfattas inte längre av Storbritanniens karantänsbestämmelser.

Text: Helle Kikerpuu • 2020-09-14 Uppdaterad 2021-06-23

I bedömningen till beslutet har lättnader i restriktioner som genomförts för svenska resenärer vägts in. Sverige ingår numera i en grupp av länder för vilka Storbritannien bedömer att riskerna avseende covid-19 är lägre, vilket betyder att Sverige inte längre omfattas av Storbritanniens karantänsbestämmelser. 

UD har den senaste tiden hävt avrådan från icke-nödvändiga resor till flertalet länder i Europa. Detta innebär inte att situationen är som vanligt igen. Lokala bestämmelser, restriktioner och krav på karantän som påverkar svenska resenärer, kan återinföras med kort framförhållning om situationen förändras.

UD poängterar även att vart man reser vilar ett stort ansvar på den enskilde resenären. Varje resenär bör förbereda sig ordentligt inför en resa, hålla sig välinformerad om aktuella inresebestämmelser och följa lokala myndigheters råd och anvisningar på plats.

Läs mer: Hit kan svenskar resa inom Europa

Mer från London…

Cityguide: 48 timmar i London

Londons bästa indiska restauranger

5 billiga hotell och vandrarhem i London

4 utflykter med tÙ?g från London

13 saker du förmodligen inte visste om London


Text: Helle Kikerpuu • 2020-09-14
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen