Annons
Annons

Vagabonds redaktör Karin Wimark listar sina absoluta favoriter i Sydeuropa. Foto: Karin Wimark & Getty images.

Europa

Favoriter i Sydeuropa – redaktör Karin delar sina tips

Italienska öar, vilda sandstränder, söt Unesco-stad och drömmen om en grekisk seglats. Vagabonds redaktör Karin Wimark har listat sina sydeuropeiska favoriter. Det här är första artikeln i en serie med redaktionens personliga favoriter i södra Europa!

Text: Karin Wimark • 2022-06-29 Uppdaterad 2023-04-19

Hit återvänder jag alltid

Sardinien, Italien

Sardinien tickar av de flesta boxar för en Medelhavsfavorit. Dramatisk natur med klippbad och turkost vatten. Maten, det vackra språket och stränderna, och den där speciella ö-mentaliteten jag älskar.

Lästips: 5 anledningar varför du ska resa till Sardinien

Bästa stranden

Algarvekusten, Portugal

Algarves stränder, kantade av orangeskimrande klippväggar och turkost hav, är svårslagna. Utgå från kuststaden Lagos och gör en roadtrip med strandhugg med stopp som Praia do Camilo, Ponta da Piedade och Praia do Amado. Åt andra hållet ligger den spektakulära grottan Benagil som likt en kupol tornar upp sig vid strandkanten.

Lästips: Algarvekustens bästa stränder – lokalbons egna favoriter

En av Karins favoritstränder i Algarve: Praia do Amado. Foto: Getty images.

Min favoritstad

Kotor, Montenegro

Den Unescolistade hamnstaden Kotor i Montenegro med sin muromgärdade medeltida stadskärna, fjordliknande landskap och frodiga bergsväggar är som tagen ur en film. Snör på dig vandringskängorna och följ stadsmuren upp på bergskanten för spektakulära vyer.

Lästips: 14 vackra platser du inte får missa i Montenegro

Resan jag aldrig glömmer

Sicilien, Italien

I slutet av mitt italienska utbytesår kom min familj och hälsade på och vi tog oss ner till Sicilien. Jag var bekant med ordspråk och gester och nästlade oss in på alla möjliga ställen tack vare min superkraft – jag snackade italienska! I den lilla byn Castellammare del Golfo blev vi en kväll nedbjudna till gatustråket för en aperitivo av vår värd på lägenhetshotellet. Ett långbord fyllt av italienska delikatesser och vin, grannar vinkades in, och vad vi trodde skulle bli ett snabbt hej blev en helkväll i italiensk anda.

Lästips: Sicilien – upptäcktsfärd på okända västkusten

Fortfarande på min bucketlist

Grekisk öluff

Senast jag var i Grekland var jag 10 år gammal, så det är hög tid att utforska övärlden i vuxen ålder. I sommar seglar jag mellan öarna i Kykladerna och lär känna lokala seder och traditioner genom mat & dryck!

Lästips: Öluffarens guide till Kykladerna – tips inför en grekisk öluff

Blir det någon grekisk öluff för Karin? Foto: Getty images.


Text: Karin Wimark • 2022-06-29
EuropaRestipsRedaktionens favoriter

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen