Annons
Annons

Vad har fångat Vagabondläsarnas intresse under 2023? Här är topp 10 artiklar från året som har gått. Foto: Getty Images

Nyhet

Vagabonds 10 mest lästa artiklar under 2023

Vi tar en titt i backspegeln och listar årets mest lästa artiklar där Sverige överlägset kammat hem topp 10-placeringarna. Här är artiklarna.

Text: Karin Wimark • 2023-12-27 Uppdaterad 2023-12-30

10. Röda dagar 2024 – då ska du ta långledigt

Klart man vill ha bäst koll på röda dagar och smarta helger att ta ledigt. Här är alla datum och ledighetstips för reseåret 2024.

Läs guiden här!

Dags för långledigt? Här kommer lite tips på datum att ta ledigt på. Foto: GettyImages

9. Göteborgs högsta hotell har slagit upp portarna

Näst högst i Sverige och mysigt som tusan med takbarer, charmig filmhistoria, bästa läge på Järntorget och ett spa på gång. Vi förstår att den hamnar på topp-10-listan.

Läs mer om hotellet här!

På det nyöppnade hotellet Draken möter filmhistoria framtiden. Dessutom unik utsikt över Göteborgs takåsar. Foto: Draken

8. Röda dagar 2023 – så tar du långledigt

Givetvis var listan populär under 2023. Men nu är det 2024 som är i blickfånget. Läs guiden och se datumen för 2024 här.

Dags för långledigt? Här kommer lite tips på datum att ta ledigt på. Foto: GettyImages

7. Nästa år kan du tågluffa i Frankrike för 49 Euro

Vi älskar glada tågnyheter, inte minst att Frankrike bestämt sig för att kopiera det populära tyska sommarkortet. Hur och när och för vem det kommer att gälla är ännu oklart, vi väntar med spänning och ser fram emot ett härligt tågluffarår 2024.

Här är nyheten!

Det franska tågkortet gäller på bland annat det här tåget längs Côte Bleue. Foto: Getty Images

6. Quiz: har du stenkoll på Sveriges landskap?

Det är alltid kul att utmana en vän, familjemedlem eller kollega i quiz. Inte minst när det handlar om kunskaper en femteklassare har koll på! Så… vågar du sätta din kunskap på prov?

Gör quizet här!

Kan du peka ut Sveriges landskap på en karta? Testa dig i vårt quiz. Foto: GettyImages/Wikipedia

5. Sveriges skönaste spa – 14 favoriter för en lyxig weekend

Nån måste ju göra det – lista Sveriges bästa spa så att alla stressade svenskar kan koppla av någon gång. Vagabonds femte mest lästa artikel är riktigt härlig!

Läs listan här!

Två av Sveriges bästa spa, enligt Vagabond, hittar du i bland annat Båstad och Sundsvall. Foto: Anders Karolyi/Vida Spa

4. Malmös bästa falafelställen – 4 favoriter

Det är kul att se att så många av årets mest lästa artiklar handlar om Sverige! Malmö är en storfavorit som skapat engagemang hela året. Och var bästa falafeln finns vill man såklart veta!

Till listan här!

Var hittar man Malmös bästa falafel? Jo, i utkanten av staden och av mer streetfoodkaraktär! Foto: Unsplash/Karin Wimark

3. 11 julmarknader att besöka i Stockholm 2023

Sällan har julmarknader varit så populärt som de varit i år. Ett megaintresse och ett snötäckt Sverige (åtminstone i början av december) lockade till mysiga, charmiga marknader. Inte minst i Stockholm! Spara denna lista till nästa år eftersom många är återkommande favoriter.

Se artikeln om marknaderna här!

Brända mandlar, glögg, vackert hantverk, tusentals ljus och stämningsfull körsång. Möt julen på någon av stadens marknader. Foto: Unsplash/Visit Stockholm

2. Stor guide: Göteborgs 21 bästa badplatser

På andra plats över årets mest lästa artiklar hamnar dessa grymma tips från badexperterna från Instagramkontot Badjävlar. Definitivt en lista att hålla kär under hela badåret 2024!

Till listan alla Göteborgare saknat!

Vart ska man åka för bästa badet i Göteborg? I boken Badjävlarna listas allt från havsbad till sjöar. Foto: Badjävlarna/Karin Wimark

1. Malmö krogguide – 12 restauranger du inte får missa

Årets mest lästa artikel och en stad som varit en riktig klickraket 2023! Bäst vi håller koll på Malmö under 2024 – fler guider kommer!

Läs krogguiden här!

Malmö har blivit en av Sveriges hetaste matstäder med allt från nyöppnade naturvinbarer till asiatisk streetfood. Från vänster: Noir kaffekultur, Rau och Bise. Foto: Karin Wimark

Text: Karin Wimark • 2023-12-27
NyhetRestipsListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen