Annons
Annons
Tåg i en viadukt i kargt landskap.

Kan det här vara den drömmigaste drömresan av de alla? Foto: Martin Scott Powell

Nyhet

Den här drömresan tar dig jorden runt på 80 dagar – med lyxtåg

Råkar du ha en miljon eller två över? Då kan du följa med på denna storslagna resa som tar dig världen över med sju av världens lyxigaste tåg.

Text: Karin Wimark • 2023-12-02 Uppdaterad 2023-11-29

Föreställ dig en nästan tre-månader lång resa med tåg genom Europas historiska städer, Afrikas vidsträckta slätter och Kanadas bergiga inre. Addera sju riktigt snordyra lyxtåg på detta med butler 24/7, champagne och romantiska tågvagnar med historiska detaljer. Den resan kan du göra nästa år! Om du badar i pengar…

Läs också: 10 tågresor i Europa med extra wow-faktor

Föreställ dig att resa jorden runt i superlyxiga tåg. Ja ja, vi kan ju alltid drömma! Foto: Helen Cathcart/Eastern and Oriental Express

Sju lyxiga tågresor jorden runt

Den nya resan ”Around the World by Luxury Train” är ett 80-dagar långt tågmaraton som inkluderar sju av världens lyxigaste tågresor genom fyra kontinenter, 13 länder och 20 städer. En lyxig variant av Jules Vernes fiktiva äventyrsroman Jorden runt på 80 dagar kanske du tänker? Nja, inte riktigt. Till skillnad från huvudpersonen Phileas Fogg, som reste med tåg och båt jorden runt, fuskas det här med flyg mellan kontinenterna, till Vagabonds förtret. Men tågresorna däremellan kan man ju drömma om!

– Efterfrågan på lyxiga tågresor har ökat och som gensvar har vi skapat den ultimata Bucket-listresan, säger Railbookers VD Frank Marini i ett pressmeddelande.

Okej, men nu är det hög tid att frossa! Se nedan hur den uberlyxiga rutten ser ut.

Royal Scotsman avgår från Edinburgh och färdas genom Skottlands storslagna landskap. Foto: Martin Scott Powell

Från klippiga berg till fransk elegans

Äventyret börjar i Vancouver där en tre-dagars resa med lyxtåget Rocky Mountaineer tar resenärer genom Kanadensiska Klippiga bergen, till Lake Louise och nationalparken Banff. Sedan blir det nattflyg till Edinburgh i Skottland för att börja den sju-dagar långa resan ombord på Belmond Royal Scotsman. Älskar du karga landskap, ikoniska broar, slott, dramatisk kust och whisky har du kommit rätt. Några dagar i London avslutar vistelsen i Storbritannien innan resan fortsätter med snabbtåg till Paris.

Läs också: 10 tågresor i Europa med extra wow-faktor

Ombord på Venice Simplon Orient Express lämnas inte mycket till önskan. Foto: Martin Scott Powell

Nästa stopp är Paris och ett par dagars stadsvistelse innan du hoppar ombord på legendariska Venice Simplon-Orient-Express – tåget som en gång i tiden representerade det mest eleganta man kunde tänka sig i transportväg, och som tar dig till Venedig. Ombord väntar marmorbadrum, möbler i mahogny, fritt flöde av champagne och service dygnet runt. På kvällen njuter du av piano-underhållning, drinkar och hummer i champagnebaren. Upptäck Venedig men också Florens och Rom innan resan fortsätter österut.

Läs också: Legendariska Orientexpressen gör comeback

Anländ med stil till Venedig för ett par dagars sightseeing i staden. Foto: Getty Images
Det rosa palatset Hawa Mahal i Jaipur är en sagolik höjdpunkt! Foto: Getty Images

Från indiska tempel till drakulas slott

Äventyret fortsätter i Indien ombord på The Maharajas’ Express. Under en knapp vecka färdas du från Delhi till Mumbai med höjdpunkter som Taj Mahal, den blå staden Jodhpur och sjöarnas stad Udaipur. Därpå flyger du till Istanbul för ett par dagars avkoppling med spa och utflykt till sagolika Kappadokien innan det är dags att hoppa på lyxtåget The Golden Eagle Danube Express – för en resa som tar dig till slott och sagolika berg i Rumänien.

Ett av många drömstopp på resan – Kappadokien i Turkiet. Foto: Unsplash

Har du fått nog? Nä, tänkte väl det. Resan fortsätter nämligen söderut till Sydafrika för en tre-dagars drömresa ombord på Rovos Rail mellan Pretoria och Kapstaden. Ladda för safari innan flyget tar dig till Singapore där Eastern and Oriental Express tuffar genom tropikerna.

Priset på kalaset?

Denna ultimata lyxresa avgår 28 augusti 2024 till det blygsamma priset från 1,3 miljoner kr/person. Se en mer detaljerad dag-för-dag plan här.

Upptäck Sydafrika från tågfönstret ombord på Rovos Rail. Foto: Rovos Rail
Tågresa tar dig mellan Pretoria och Kapstaden. Foto: Rovos Rail

Läs också:

Tågluffa i Europa – så funkar det!

Porträttet: De reste till Asien utan att flyga


Text: Karin Wimark • 2023-12-02
NyhetRestipsTågresor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen